Over ons

Wij zijn JCI Aalst: een lokale afdeling van JCI (Junior Chamber International)

Vorming

Onze leden leren veel bij dankzij de sterke JCI trainingen en een eigen team van ervaren trainers

Projecten

Leden van JCI Aalst doen projecten met impact op lokaal vlak en leren al doende nieuwe skills

Internationalisme

Onze lede komen van onder kerktoren uit en wisselen graag ideeën en projecten uit met andere leden in de rest van de wereld

Business

We stimuleren onze leden om te netwerken en moedigen ondernemerschap actief aan in de lokale gemeenschap

Ons verhaal

JCI Aalst werd opgericht in 1975 door een groep enthousiaste ondernemende mensen. Al van bij het begin zetten leden van onze vereniging spraakmakende projecten met impact op in Aalst en haar deelgemeenten. Enkele mooie voorbeelden van projecten met impact zijn de Tuttenboom, Jaycee en de chocoladefabriek en de Theaterwandeling. Heel wat van onze projecten haalden ook awards. Deze projecten vallen binnen één van de vier domeinen: Vorming, Business, Internationalisme en Gemeenschap.

De nieuwe leuze sinds 2020 luidt ‘developing leaders for a changing world’, en dat is precies wat we ook doen. Leden van JCI Aalst ontwikkelen hun leiderschapskwaliteiten door projecten te leiden, bestuursfunctie op te nemen of specifieke trainingen te volgen.

JCI in de wereld

JCI Vlaanderen

JCI in Vlaanderen

JCI Vlaanderen is onderverdeeld in districten, en JCI Aalst is een lokale organisatie in het district Oost-Vlaanderen. Op de website van JCI Vlaanderen vind je meer over TIF (Training Institute Flanders), over projecten op Vlaams niveau en over activiteiten van andere afdelingen.

JCI in België

JCI Aalst is ook deel van de nationale organisatie genaamd JCI Belgium. Op de website van JCI Belgium vind je meer over nationale projecten, internationale events zoals de Europese Conferentie of het Wereldcongres, of de Belgische Nationale Conventie.

JCI Europe

JCI in Europa

Er is ook een Europese organisatie: JCI Europe. Op hun website vind je meer over projecten en activiteiten op Europees niveau en over de European Development Counsil.

Junior Chamber Interational

JCI op wereldniveau

De I in JCI staat voor International. We zijn dan ook deel van een wereldwijde organisatie, die trouwens meer dan 100 jaar bestaat intussen. Op de internationale website vind je vooral informatie over internationale events, en kan je als lid heel wat tools vinden en informatie over organisaties en leden.