Convincing from the start 2.0

Ondernemers klaarstomen voor groei

Ondernemers begeleiden

Met dit project willen we ondernemers begeleiden en klaarstomen bij de uitbouw van hun bedrijf. Zowel starters als meer ervaren ondernemers zijn welkom in dit traject. Ondernemers zijn vaak te veel gefocust op hun product of dienst en te weinig op de markt. Toch is business development een absolute noodzaak om een duurzaam en succesvol bedrijf op te bouwen.

Business development is meer dan sales:

  • Weet wie je bent en waar je naartoe wil
  • Weet wie je klant is en wat jij je klant te bieden hebt
  • Weet met welke argumenten je je potentiële klanten kan overtuigen
  • Weet welke houding nodig is bij elke stap in het sales proces
 
Als ondernemer weet jij ongetwijfeld dat het absoluut niet evident is om je onderneming te doen groeien. En precies daarom hebben we dit programma opgezet. Ook de coaches waren ooit starter en weten dus welke uitdagingen je hebt, en hoe je die gemakkelijker aangaat. Schrijf je dus in en laat je omringen met ervaren rotten!

Onze aanpak

We bieden een heel praktisch traject, gebaseerd op eenvoudige theoretische modellen die onmiddellijk toepasbaar zijn, gecombineerd met peer-to-peer learning en individuele coaching sessies.

Onze aanpak

We bieden een heel praktisch traject, gebaseerd op eenvoudige theoretische modellen die onmiddellijk toepasbaar zijn, gecombineerd met peer-to-peer learning en individuele coaching sessies.

Wat kan je winnen?

Neem deel van de full track en maak kans op een aanzienlijke financiële duw in de rug van jouw onderneming. Daarnaast zijn er ook begeleidingstrajecten te winnen en drukwerk, en je maakt kans op een adviesraad samengesteld uit leden van de jury. In totaal is er meer dan 25000 Euro te winnen!

 

Jury

Een jury van succesvolle doorwinterde ondernemers zal oordelen welke deelnemers aanspraak maken op financiële steun voor hun onderneming.

Wie die jury is, maken we later bekend, maar laat het duidelijk zijn: het zijn stuk voor stuk doorwinterde ondernemers met een indrukwekkende track record!

Praktisch

  • 4 groepssessies die door iedereen gevolgd kunnen worden (Short & Full track). Deze starten telkens om 20u00.
  • 2 netwerkevents voor de Full track deelnemers waar een groot aantal ervaren ondernemers aanwezig zijn.
  • 4 individuele coaching momenten voor de Full track deelnemers

Voor de full track deelnemers wijzen wij een coach toe op basis van de informatie bij je inschrijving. 

Data:
15/9: Netwerkevent @ Voizine
5/10: Training Sociale media @ De Looyerij
27/10: Training Convincing company compass @ De Looyerij
17/11: Training Finance @ De Looyerij
8/12: Training op basis van voorkeur deelnemers @ De Looyerij
22/12: Netwerkevent @ Voizine

 

BELANGRIJK: deelnemers kunnen in het inschrijvingsformulier kiezen voor de full track, maar het zijn de coaches die bepalen op basis van de input bij inschrijving of iemand al dan niet aan de full track toegelaten wordt!

Heb je nog vragen over ons programma? Aarzel niet en stel ze via info@jciaalst.be.

 

Inschrijven kan via volgende link: https://forms.office.com/r/hTk3LZabTd

Enkel inschrijven voor het netwerkevent op 15/9 @ Voizine (Kostprijs 25 EUR)? Dat kan op https://forms.office.com/r/ZfSTrmnKB6

Wat kost dat?

Short track
100,- EUR


4 groepstrainingen voor al wie interesse heeft in ondernemerschap. Het aantal deelnemers is onbeperkt.

Full track
200,- EUR

Voor ondernemingen gestart na 1/12/2016, met minstens 1 bestuurder jonger dan 40 en de meerderheid van aandelen in Belgische handen

Onze coaches

Wouter Danckaert

Oprichter Wodan & Co

Wouter Danckaert is oprichter en zaakvoerder van Wodan&Co, een business development agency gevestigd in Leuven. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden van startups en groeibedrijven en is tevens ook de ontwikkelaar van The Convincing Company Compass: een praktisch framework bij het realiseren van (groei) potentieel van ondernemingen.

Wouter is geboren en getogen Aalstenaar die sinds kort omwille van professionele redenen naar Leuven verhuisd is. Hij is tevens docent Business Modelling aan de Karel De Grote Hogeschool en is hoofdtrainer voor de groepstrainingen in dit traject.

 

Jonas Standaert

Jonas Standaert

Oprichter Candle Research

Jonas Standaert is een all-round finance expert met een passie voor data. Hij is de oprichter en bezieler van Candle Research, gespecialiseerd in M&A, Corporate Finance, Reporting en Controlling. Zijn professionele carrière begon als doctoraatsstudent aan de Vlerick Business School en de Universiteit Gent, met focus op onderzoek naar financiering van overnames. Na jaren ervaring in M&A onderzoek startte hij als M&A & Finance consultant bij Deloitte Fiduciaire.

Vanaf eind 2014 heeft hij met Candle Research diverse finance projecten in meerdere sectoren tot een goed einde gebracht. Daarnaast is Jonas reeds verscheidene jaren actief in vrijwilligerswerk. In 2012 richtte hij VZW ‘t plein op, een speelpleinwerking voor kinderen met een mentale beperking in Aalst. Sinds augustus 2019 heeft hij de rol van voorzitter opgenomen binnen JCI Aalst.

Chloé Van Boven

Oprichter AM-to-PM Belgium

Chloé studeerde Communicatiewetenschappen aan de VUB en is al sindsdien in de ban van media en hoe we deze gebruiken in onze dagelijkse levens. Ze heeft eerst 9 jaar in de sector van de rekrutering en selectie gewerkt, maar nam dan toch de beslissing haar passie te volgen en koos voor een job in communicatie en marketing. Ze startte AM-to-PM Belgium samen met haar man op in maart 2018. Ze deed dit eerst in bijberoep, maar sinds oktober 2019 maakte ze er voltijds haar missie van zelfstandigen en kmo’s te helpen social media en andere digitale marketingtaken van hun to do te schrappen. Ondernemers hebben het druk, te druk, toch is het belangrijk online aanwezig te zijn om niet uit de markt dreigen te vallen. Online niet zichtbaar zijn is als een lege etalage hebben. Met AM-to-PM Belgium geef je het beheer van sociale media of website uit handen waardoor er tijd vrijkomt om te focussen op jouw zaak en klanten.Ondertussen lanceerde ze ook het coachingplatform Digitale Boosters. Digitale Boosters is er voor die ondernemers die graag de touwtjes in handen willen houden en zelf aan de slag willen gaan met hun online zichtbaarheid . Door middel van wekelijkse uitdagingen wordt er samen naar meer online zichtbaarheid en impact gegaan voor jouw bedrijf. De uitdagingen zijn zo opgesteld dat je met een minimum aan tijdsinvestering een maximum aan impact haalt.

Arne Van den Bossche

Arne Van den Bossche

Oprichter Advales

Arne Van den Bossche begon zijn carrière bij enkele bekende multinationals en begeleidde verschillende fusies, overnames en herstructureringen.

Als oprichter van Advales wendt hij zijn (financiële) expertise aan om familiebedrijven en KMO’s te ondersteunen in hun strategische veranderingstrajecten.

Naast zijn professionele werkzaamheden is Arne sinds 2012 actief in JCI. Hierbij vervulde hij verschillende rollen als lid van de raad van bestuur, als commissiedirecteur of als enthousiasmerend en betrokken lid.

Pieter Philips

Pieter Philips

Eecofisk plus

Pieter Philips begon zijn carriëre bij Sadaci. Op de boekhoudkundige dienst van dit Gentse bedrijf met internationale aanwezigheid, was het zijn taak om het management duidelijk inzicht te geven over hoe de zaken er voor stonden.

Wat later startte Pieter als zelfstandig boekhouder en kon met een authentieke stijl een mooie portefeuille  opbouwen. Wat Pieter typeert is dat hij voluit gaat voor ‘customer intimacy’. Zijn week is goed als zijn klanten goed geholpen werden.

Hij maakt tijd vrij om elk verhaal te begrijpen en passend advies aan te bieden vanuit zijn fiscale expertise.
Begin 2016 startte Pieter de samenwerking met Noel Eekhout. Samen bouwen ze ‘eecofisk plus’ verder uit tot een begrip in de streek.
Samen realiseerden ze ondertussen een overname om de groei verder te bestendigen.

In zijn rol als fiscalist en adviseur van bij de start van nieuwe bedrijven, kon Pieter doorheen de jaren heel wat starters beoordelen.  Telkens wordt de haalbaarheid van een project afgetoetst aan de realiteit. Pieter geeft daarbij een realistisch oordeel en geniet er van om een starter met een goed plan te begeleiden en ontzorgen.

Pieter Langsweirdt

Pieter Langsweirdt

Partner @ Kapernikov

Pieter Langsweirdt realiseerde projecten in industriële automatisering over heel de wereld. Hij werkte voor multinationals en lokale KMO’s zowel als bediende, bijberoeper en als zelfstandig freelancer.

Sinds 2015 is Pieter een van de partners bij Kapernikov. Een jong en dynamisch ingenieurs consultancy bureau dat de grootste Belgische bedrijven helpt om hun digitale ambities waar te maken.

Pieter staat met één been in projecten bij klanten. Maar als partner in een groeiend bedrijf moet je ongeveer elke taak eens opnemen, er goed in worden en dan op zoek gaan naar schaalbaarheid en je terug misbaar maken.

Vanuit mijn bescheiden maar brede ervaring wil ik graag jouw verhaal horen en met een kritische maar optimistische kijk inspiratie geven.